MENÜ
Tegyünk a lovakért! Ők többet érdemelnek!
Lovakért szívünk lelkünk!

Lóvágóhíd vagy Lómenhely?

 

A lóvágóhíd az egy szörnyű hely ahol lovakat (állatokat) kínoznak és ölnek meg!A lovak rémálma!A lómenhely az viszont teljesen más téma.A lómenhelyen nem kínozzák és nem is ölik meg a lovakat, hanem örökbefogadják, befogadják ideiglenesen a beteg, ápolásra szoruló lovakat.Aztán ha jobban lesznek, jobb állapotban esetleg teljesen meggyógyulnak elajándékozzák vagy pedig eladják őket.De van amelyik lovat megtartják és örökre a lómenhely lakója lesz.Ami nem rossz...nem olyan rossz mint a lóvágóhíd!!!!

 

Íme egy ló:

 

Pimpa

Pimpa sárga méncsikó, 2004 májusában született. Elég szokatlan állapotban tolta ki az orrát a külvilágra, ugyanis egy ritka genetikai rendellenesség miatt a felső állkapcsa mintegy 90 fokban el van csavarodva. A hasonló deformitással (rhinocampylus lateralis) született csikókat el szokták altatni, ám Pimpának megkegyelmezett a ménesvezető, és 6 hónaposan felcsaphatott lómenhely-lakónak. Látványosan torz orra miatt sokan sajnálják, de erre semmi szükség; normálisan tud enni, még a legeléssel is boldogul, bár a metszőfogai össze sem érnek. A görbület miatt az orrjáratai megtörtek, így a csökkent oxigénbevitel miatt munkára nem alkalmas, és sokszor hangos horkolással veszi a levegőt, de ez a legkevésbé sem zavarja; ha jó kedve van, vígan nyargalászik a legelőn, egyébként pedig nincs más dolga, mint élvezni a korán elnyert nyugdíjas életforma örömeit.

 

Te melyiket vállasztanád? Lómenhely vagy lóvágóhíd?

 

Gondoljuk egyértelmű számodra is a döntés, természetesen ha szereted és tiszteled a lovakat!Mert sajnos vannak emberek mind pl. a lóvágóhídon dolgozó alkalmazottak vezetők és egyéb mások akik telejsen egyetértenek a lókínzásokkal! Látszik..Pimpa is egy beteg ló.Jó értelemben " beteg" mert az orra ugyan kicsit elcsavarodott de annak ellenére látszik, végtelenül aranyos kis ló, és az orra miatt mégsem vágták le.Mégsem adták be a lóvágóhídra, mert a hibáját eltekintve szuper aranyos kis paci aki boldogan éli életét!

 

Akik pedig a Lóvágóhíd mellett döntenek továbbra is:

Gondold a ló helyzetébe magad :

tegyünk a lovakért!

Nézd meg jól a képet!És ez nem vicc.Hát nem sajnálod őt?Nem érdemelne meg egy boldog kis családi életet, ahol boldogságban élheti le éveit?Vagy esetleg ha a Lóvágóhíd helyett inkább a Lómenhelyet választották volna?Ezek a lovak nem tettek semit rosszat hogy egy ilyen szörnyű helyre küldik őket.A lovak nem születnek rossznak, csupán csak mi emberek rosszá tesszük őket!Már aki.. mert aki már nem bír vele foglalkozni és van esze nem a Lóvágóhídra küldi a lovat hanem a LÓMENHELYRE vagy pedig épp ésszel eladja!

 

Na?Még te is mindig a Lóvágóhíd mellett állsz?

 

Minden kedves látogató elnézését kérjük ha ezzel valakit megsértettünk, de felháborító mikre nem képesek az emberek!

 


 

Hírek

 • BŐVÜLT EGY VIDEÓVAL AZ OLDAL
  2011-08-30 16:43:44

  Egy videóval BŐVÜLT a Boldog élet menüpont. Érdemes megnézni ;)

 • Köszönjük!
  2011-01-21 14:43:05

  Megmenekült egy paci, Sárosi Kitti által :)

 • Hurrá!
  2011-01-21 14:42:20

  Az oldalt 4741-en látogatták eddig! Nagyon szépen köszönjük =)

 • Csatlakozás!
  2010-06-21 14:49:19

  Újabb emberek csatlakoztak a honlaphoz!

Szavazás

Egyetértesz a vágóhidakkal?
Igen, teljesen egyetértek!
Nem, egyáltalán nem értek egyet!
Asztali nézet